Twinkle | Digital Commerce

Amazon biedt affiliates mp3-widget aan

2017-05-26
170130
  • 0:52

Amazon heeft een nieuw wapen in de strijd om zoveel mogelijk mp3-bestanden te verkopen. Het internetwarenhuis heeft een widget uitgebracht waarmee affiliates en weblogs demonummers uit de muziekwinkel van Amazon kunnen afspelen.

Met de MP3 Clips Widget kunnen gebruikers voorbeeldfragmenten van de nummers luisteren die zich in het assortiment van de Amazon MP3-winkel bevinden. Op dit moment verkoopt Amazon ongeveer vijf miljoen nummers zonder kopieerbeveiliging.

Het is niet het eerste widget dat Amazon aanbiedt. Ook is er een widget waarmee tv-shows en films van de videodienst Unbox kunnen worden getoond, een widget waarmee eigen video's kunnen worden opgesierd met links naar Amazon en een Kindle-widget.

De widgets van Amazon zijn gratis te gebruiken. Affiliates en weblogs kunnen een commissie van 10 procent verdienen van het bedrag dat een klant via zo'n widget bij Amazon besteedt.

Widgets zijn kleine programma's die speciaal zijn gemaakt voor één functie. Ze bevatten vaak links naar websites, sociale netwerken en blogs.