Twinkle | Digital Commerce

Pixmania.com gaat strijd aan met Amazon

2017-05-26
17061
  • [nieuws]
  • 1:03

Het Franse bedrijf Pixmania.com heeft vandaag zijn eigen marktplaats Pixplace gelanceerd. De grootste Europese webwinkel in consumentenelektronica opent daarmee de deuren voor professionele partners die nieuwe en tweedehands spullen via de site kunnen verkopen.

Over het doel van Pixplace zijn de directeuren Steve en Jean-Emile Rosenblum duidelijk: 'Amazon verslaan'. De broers zijn de drijvende kracht achter de webwinkel die in 2007 naar schatting 515 miljoen euro omzette. Zij zien hoe goed Amazon het doet in met name de UK, Duitsland en Frankrijk. 'Maar Europa heeft heeft meer landen', zegt Jean-Emile tegen over Twinkle. 'En in 27 daarvan is Pixmania.com aanwezig.'

Met Pixplace wil Pixmania.com het assortiment uitbreiden tot 'alles wat online verkoopbaar is'. Want 'internetgebruikers willen alles wat ze online kunnen kopen het liefst op één site doen'. Daarvoor sluit het bedrijf deals met merchants. In Nederland zijn er gesprekken gaande met grote webwinkels, maar namen kunnen nog niet worden genoemd.

In thuisland Frankrijk is de integratie van partners op de site al verder gevorderd. Overigens is Pixplace een projectnaam, alle activiteiten vinden plaats op Pixmania.com waar de categorieën worden toegevoegd door middel van tabbladen.

Lees in nummer 5 van Twinkle (verschijning 21 mei) meer over Pixmania.com.