Twinkle | Digital Commerce

Amazon haalt antisemitische shirts offline

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:51

Internetwarenhuis Amazon heeft een T-shirt uit zijn winkel verwijderd waarop staat "I love Hitler". Protesten tegen dit shirt kwamen onder meer van het World Jewish Congress (WJC).

De Joodse organisatie is zeer verbolgen over de kledingstukken die bedoeld waren voor vrouwen en kinderen. 'Niet alleen is de slogan smakeloos, maar het is ook ongepast om kinderen aan deze shirts met nazi-teksten bloot te stellen', aldus het WJC.

'Het is een slecht voorbeeld om geld te verdienen met producten die de nazi's verheerlijken', stelt het WJC. 'Bedrijven als Amazon hebben hun verantwoordelijkheden.'

De Joodse gemeenschap verwijt Amazon gebrek aan gevoel en denkt dat het internetwarenhuis hierdoor een aantal klanten heeft beledigd die vervolgens hebben gekozen om elders te gaan kopen.

Het is niet voor het eerst dat de Joodse gemeenschap bij Amazon klaagt over de verkoop van bepaalde goederen. In januari haalde Amazon ook al T-shirts uit zijn assortiment waarop de nazileiders Reinhard Heydrich en Heinrich Himmler werden geprezen.