Twinkle | Digital Commerce

Nieuwste films online te koop

2017-11-08
170130
  • 0:49

Vijf dagen na de première verkopen Videoland en Movie Max de nieuwste bioscoopfilms via hun website. Moedermaatschappij Entertainment Retail Group (ERG) sloot daarvoor een overeenkomst met RCV Entertainment.

Dankzij dit samenwerkingsverband kunnen filmliefhebbers de nieuwste films kopen op www.videolandondemand.com en www.moviemaxonline.eu. 'Dit is een absolute doorbraak in de strijd tegen filmpiraterij', zegt Co Mast, CEO van ERG.

De thriller Reservation Road heeft de Nederlandse primeur. De film draait vanaf . 27 maart in de Nederlandse bioscoop en is de dinsdag erop - de vaste Nederlandse dvd-releasedag - te downloaden op de video-on-demand portals. Mast: 'RCV Entertainment durft het als eerste onafhankelijke distributeur aan om zijn product zo snel op video-on-demand uit te brengen. De dvd-release van Reservation Road vindt pas veel later in het jaar plaats. Daardoor hebben we een unieke voorsprong gecreëerd. Onderzoek heeft aangetoond dat deze manier van distribueren niet kannibaliserend werkt op de dvd verhuur- en verkoopmarkt.'