Twinkle | Digital Commerce

Goesting in ’n Belgische shop? Allez dan.

2017-05-26
  • 1:45

Beschikt u over de juiste VOC-mentaliteit? Dan wordt het tijd om eens in België op rooftocht te gaan. Want de Belgische consument ontwaakt. De beer is los. Zeker en vast. Sommige bronnen spreken zelfs van een jaarlijkse webwinkelgroei van wel 70%. Dus wat doet u? U kopieert uw shop en u hangt ‘m achter een .be domein. U experimenteert wat, en Ogone doet de rest. Ik stel het wat simpel voor, maar meer hoeft het in den beginne niet te zijn. Goed is goed genoeg. ‘Perfectie’ is iets anders: zo heet de curator van menige ondernemer.

Ik zal een voorbeeld geven dat ik van nabij ken. Kijk eens naar pharmadirect.nl en pharmadirect.be. Beide shops werken met hetzelfde CMS en met dezelfde back office. Alleen: bij de artikelen staan vinkjes ‘voor Nederland’ of ‘voor België’. That’s it. Natuurlijk, u moet hier en daar uw taalgebruik wat aanpassen. En er moet een Franstalige factuur uitkomen, als u zich ook op Walen richt. Maar een student Frans fikst dat zo voor u. En ja, het verdient absoluut aanbeveling om een Belgisch call center in de arm te nemen, al is het maar voor 3 consumentenvragen per week. Het call center geeft u namelijk ook een Belgisch adres, dat wekt vertrouwen.

Maar het kan ook anders. Nog simpeler. Door een take over. Echt VOC dus. Toevallig belde deze week een Belgische uitbater mij: “Of ik een gegadigde wist voor zijn goedlopende shops. Iemand die de hele boel wil overnemen, of partner wil worden, of wat dan ook”. Die kende ik niet, maar ik beloofde hem ’t aan u te laten weten. Dus daar gaan we:

>         Producten: hifi, offline games, taal cursussen.

Een allegaartje dus, maar:

>         Omzet: enkele tonnetjes.

>         E-mailbestand: 20.000

>         Vaste klanten: 5.000

>         Unieke bezoekers per dag: tot 8.000

Voorwaar geen slechte ‘start’cijfers, als u snel in België aan de slag wilt! De webshops zijn volledig operationeel en voldoen aan alle wettelijke eisen. Waarom de Belgische eigenaar er ‘vanaf’ wil? “Geen tijd genoeg! Het groeit me boven ‘t hoofd.” Succes heeft z’n keerzijde, inderdaad.

Interesse? Mail mij dan, en ik forward ’t naar de eigenaar. Die neemt dan contact met u op. Daarna is ’t aan u om er iets moois van te maken. Lees wel eerst even de tips van Michel!