Twinkle | Digital Commerce

'Yahoo populairder onder jonge gebruikers'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:59

Yahoo-GoogleHoewel het publiek dat Google gebruikt erg groot is, lijkt er toch een verschil te bestaan met het publiek dat een voorkeur heeft voor zoekmachine Yahoo. Yahoo is beter vertegenwoordigd onder mensen tot 34 jaar en onder internetters die minder hebben uit te geven.

Dat stelt althans Heather Hopkins van onderzoeksbureau Hitwise. Yahoo telt relatief meer gebruikers in de leeftijdsgroepen van 18-24 jaar en van 25-34 jaar. Volgens Hitwise behoort ruim 42 procent van de Yahoo-gebruikers tot de volwassenen tot 34 jaar. Bij Google is dat iets meer dan 38 procent. In de volgende leeftijdsgroepen van 35 jaar en ouder is Google beter vertegenwoordigd.

Bovendien is er een verschil te zien in het bestedingspatroon van de gebruikers van Google en Yahoo. Volgens de zogeheten Lifestyle Quadrant Analysis zijn er meer Yahoo-gebruikers die minder hebben uit te geven dan Google-gebruikers. Google heeft meer gebruikers in de bevolkingsgroepen die online meer dan 500 dollar hebben uitgegeven.

Het is niet bekend of Yahoo-gebruikers gemiddeld armer zijn omdat er meer gebruikers bij zitten die jonger zijn dan 34 jaar.