Twinkle | Digital Commerce

Nijpels gekozen als nieuwe voorzitter Thuiswinkel.org

2017-05-26
  • 1:07

Zoals verwacht treedt Ed Nijpels op 1 mei 2008 aan als nieuwe voorzitter van Thuiswinkel.org. Dat is gisteren beslist tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de branchevereniging in Spant! in Bussum. Nijpels blijft tot zijn aantreden werkzaam als Commissaris van de Koningin in Friesland.

Met Nijpels als voorzitter wil Thuiswinkel.org haar belangen op het gebied van lobby en belangenbehartiging voor de leden nog verder versterken. De nieuwe voorzitter geeft vanaf mei leiding aan een achtkoppig bestuur. Paul Nijhof, CEO van Wehkamp, blijft vice-voorzitter van de branchevereniging.

Nijpels is de derde voorzitter sinds de oprichting van Thuiswinkel.org in 2000 en de eerste die niet werkzaam is bij een van de leden van de vereniging. De werving van Nijpels als onafhankelijke externe voorzitter volgt uit onderzoek dat in 2007 door Berenschot is afgerond in opdracht van Thuiswinkel.org. 'Daaruit blijkt dat de Thuiswinkel.org zich de komende jaren moet richten op het vergroten van het consumentenvertrouwen via het keurmerk Thuiswinkel Waarborg en op de verdere versterking van haar lobby en belangenbehartiging. Met de keuze voor Nijpels snijdt het mes aan twee kanten', aldus vice-voorzitter Nijhof.