Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe directeur voor eBay Nederland

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:05

EBay Nederland heeft een opvolger gevonden voor Bob van Dijk, de directeur die het bedrijf in het najaar verliet. De nieuwe directeur van eBay Nederland en Marktplaats.nl wordt Eugenie van Wiechen.

Op dit moment wordt de functie van directeur van eBay Nederland en Marktplaats.nl nog waargenomen door Martin Kroon. Vanaf maart neemt Van Wiechen het stokje over van Kroon.

Van Wiechen (38) is nu nog uitgever van de tijdschriften voor jonge vrouwen, zoals Flair, Viva, Yes en Fancy, bij Sanoma Uitgevers. Het is nog niet bekend wie haar plek bij Sanoma zal gaan invullen.

Met de aanstelling van Van Wiechen heeft eBay Nederland de plekken opgevuld die vorig jaar ontstonden door het vertrek van marketingdirecteur Oscar Diele en directeur Bob van Dijk.

Diele werd vervangen door Francine van Dierendonck, die al sinds oktober 2004 bij eBay werkt. Oscar Diele maakte in september zijn overgestap naar TomTom bekend.

Ilse Media

Ook uitgever Ilse Media heeft een nieuwe directeur gevonden. Eind november kondigde Paul Molenaar zijn vertrek bij het bedrijf aan. Hij zal met ingang van 28 januari worden vervangen door Joris van Heukelom.

Van Heukelom was hiervoor directeur content consumentenmarkt bij KPN. In die functie heeft hij onder meer aan de wieg gestaan van de gratis krant Dag en Zie.nl.