Twinkle | Digital Commerce

Bol.com krijgt boete van 20.000 euro

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:59

Bol.com hangt een boete van 20.000 euro boven het hoofd van het Commissariaat voor de Media omdat de webwinkel korting heeft gegeven aan een aantal klanten van verzekeraar Loyalis. Het online warenhuis kan nog bezwaar maken tegen de boete.

Volgens het Commissariaat heeft Bol.com korting gegeven aan een aantal klanten van Loyalis. Verzekerden van Loyalis die op 31 december 2006 die niets hadden geclaimd, kregen van de verzekeraar 43 euro terug. Dit bedrag konden de klanten op hun rekening ontvangen, laten overmaken aan een goed doel, of ontvangen in de vorm van een cadeaubon van Bol.com.

De webwinkel beloofde het bedrag te verhogen tot 48,50 euro. 'Dit betekent dat Bol.com bij de verzilvering van de cadeaubonnen 5,50 euro korting verstrekt. Hiermee maakt de winkel zich schuldig aan het verstrekken van ongeoorloofde korting op boeken', aldus het Commissariaat dat onder meer verantwoordelijk is voor het toezicht op de vaste boekenprijs.

Mogelijk volgt er nog een hoorzitting bij het Commissariaat waar Bol.com toelichting geeft op de kortingsactie. Bij Bol.com was maandagmorgen niemand bereikbaar voor commentaar.