Twinkle | Digital Commerce

NOS opent webwinkel

2017-05-27
23153
  • [nieuws]
  • 1:07

De NOS heeft een webwinkel geopend waarin onder meer nieuwsgerelateerde dvd’s en boeken te koop zijn. De omroep moet krachtens de Mediawet terughoudend zijn met de marketing rond de webshop.


Journaallezer Herman van der Zandt kondigde de webwinkel van de Nederlandse Omroep Stichting vanochtend aan op op Twitter. Op Noswebshop.nl laat de omroep bezoekers weten: ‘Welkom in de webshop van de NOS. Hierin vindt u producten en uitgaven die betrekking hebben op onze programma’s op het gebied van nieuws, sport en (inter-)nationale evenementen. Ook kunt u hier terecht voor boeken van NOS-medewerkers uit heden en verleden.’

Omroepen terughoudend
Enkele jaren maakte journalist Peter Olsthoorn een analyse over verkoopactiviteiten van Nederlandse publieke omroepen. Zijn conclusie luidde dat de omroepen terughoudend zijn met e-commerce, omdat het Commissariaat voor de Media streng toeziet op de marketinginspanningen die ze hiervoor verrichten.

Webwinkel gemeengoed
Een snelle inventarisatie leert dat alle grote publieke omroepen momenteel een webshop in de lucht houden. Ze bieden producten te koop aan die gerelateerd zijn aan programma’s, waarbij het vooral gaat om mediaproducten, maar soms ook om bijvoorbeeld kleding. Zo biedt de Vara een te personaliseren All Stars shirt aan. De NCRV verkoopt alleen producten online aan leden. BNN verkoopt aan iedereen, maar alleen leden hoeven geen verzendkosten te betalen.


Gerelateerde artikelen: