Twinkle | Digital Commerce

Amazon opent vraag-en-antwoordsite Askville

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:59

Internetwarenhuis Amazon heeft officieel het startschot gegeven voor een dochterwebsite waarop internetters allerhande vragen kunnen stellen en beantwoorden. De beste reacties worden beloond met kortingsbonnen van Amazon.

Askville.com is een site waar internetters hun kennis kunnen uitwisselen. Het idee is dat er vragen worden gesteld, ongeacht het onderwerp, en dat die vragen door andere bezoekers worden beantwoord. Volgens Amazon is deze interactie met echte mensen leuker dan het opzoeken van informatie op een resultatenpagina van een zoekmachine.

'Niet iedereen vindt met een zoekmachine dat wat hij zoekt. Wij geloven dat Askville.com mensen kan helpen bij het vinden van de juiste informatie terwijl het ook euk wordt om ervaringen met anderen te delen', legt Askville.com-directeur Joseph Park uit.

Mensen die op de site vragen stellen en beantwoorden, kunnen zogeheten 'Quest Gold' verdienen. De hoeveelheid 'goud' die de gebruiker ontvangt, hangt af van de kwaliteit van het antwoord en de mate van expertise van iemand in een bepaald onderwerp. Het goud kan tijdens de beginperiode worden ingewisseld voor tegoedbonnen van 50 en 100 dollar voor Amazon. Daarna kunnen gebruikers volgend jaar op de website Questville.com bekijken wat ze voor hun goud kunnen krijgen.