Twinkle | Digital Commerce

PayDutch winnaar Broos van Erp prijs 2007

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:40

Gisteren ontving PayDutch de Broos van Erp prijs uit handen van staatssecretaris Frank Heemskerk. De aanmoedigingsprijs van het Ministerie van Economische Zaken heeft een waarde van 50.000 euro. PayDutch won de prijs, omdat uit onderzoek van de Nederlandse Thuiswinkelorganisatie blijkt dat consumenten die aankopen via internet verrichten meer behoefte hebben aan veiligheid en controle. Hierin voorziet PayDutch.

De inschakeling van de 'tussenbank' PayDutch heeft voor particulieren die internettransacties via het web afwikkelen grote voordelen. Zowel koper als verkoper hebben door het inschakelen van de tussenbank de zekerheid dat pas wordt betaald als er geleverd wordt en dat er pas wordt geleverd wordt als er is betaald. Koper betaalt eerst aan PayDutch waarna verkoper het bericht ontvangt dat het geld is ontvangen en dat de goederen kunnen worden geleverd. Via een laagdrempelig systeem wordt zonder verplicht account via sms aan beide partijen een voor de transactie unieke toegangscode verzonden. Daarmee kan in een secure omgeving worden betaald (met iDeal, creditcard of online machtiging) aan PayDutch. Beide partijen worden tijdens de transactie van elke stap met e-mails op de hoogte gehouden, zodat een volstrekt veilig, transparant en consumentenvriendelijk transactiemanagementsysteem ontstaat.

 

Jury

De vakjury van de Broos van Erp prijs die de selectie van de genomineerden heeft gemaakt bestaat uit Han Gerrits (Innovationfactory), Edo van Santen (Venture Capital Coach), Arjan Kors (BIZZ), Nils de Witte (Nebib) en Evert van den Akker (TNO). De hoofdjury bestaat uit voorzitter Roel Pieper (Etirc), Michel Verhagen (Ministerie van Economische Zaken), Han Gerrits (Innovationfactory), Werner Haan (Solutions Radio) en Jaap van Scheijen (Stichting Media Plaza).

 

De Broos van Erp prijs

De Broos van Erp prijs is de aanmoedigingsprijs van het Ministerie van Economische Zaken ter waarde van 50.000 euro voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die in het afgelopen jaar op de meest innovatieve en effectieve wijze gebruik heeft gemaakt van een ICT-, e-business-, of internettoepassing.