Twinkle | Digital Commerce

Curator mikt op doorstart Sellaband

2017-05-27
301237
  • 1:11

De rechtbank heeft gisteren het faillissement uitgesproken van Sellaband, het Nederlandse bedrijf dat muziekfans liet investeren voor opnames van bands. De curator, die het faillisement bevestigt, laat weten dat 'met vastberadenheid zal worden gewerkt aan een doorstart' van het bedrijf.

Meer wil de woordvoerster van curator Paul Schaink niet kwijt aan Twinkle. De site van Sellaband is down for maintenance. De belofte dat die morgenmiddag weer in de lucht is, zal niet worden ingelost.

Lof
Vanaf de start in 2006 oogstte Sellaband veel lof. Het bedrijf won in 2007 een Media & Entertainment Innovation Award en ging in hetzelfde jaar in zee met Amazon. Een jaar later was het bedrijf genomineerd voor de Broos van Erp Prijs en initiatiefnemer Pim Betist voor de titel DM-man van het jaar. Vorige maand nog  werd Sellaband bekroond met de Interactive Award 2010.

34 bands
Volgens The Next Web, dat het nieuws over het faillisement vandaag naar buiten bracht, haalde Sellaband voor ruim drie miljoen dollar aan geld op bij fans, waarmee opnamen werden betaald voor 34 verschillende bands. Wat er gebeurt met de aandelen en investeringen van fans is niet bekend.

TenPages.com
Frappant: vorige week werd met TenPages.com een Nederlands bedrijf gelanceerd dat lezers op Sellaband-achtige wijze de mogelijkheid biedt te investeren in de publicatie van boeken.