Twinkle | Digital Commerce

Online omzet België stijgt 70 procent

2017-05-26
175127
  • [nieuws]
  • 1:02

Het aantal online transacties in België in de eerste helft van dit jaar is bijna 60 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In omzet wordt zelfs gesproken over een toename van 70 procent. Dat schrijft het Belgische IT-professional naar aanleiding van cijfers van payment provider Ogone. Het grootste deel van de online betalingen bij onze Zuiderburen gebeurt via creditcard, bijna 92 procent, met name Visa en MasterCard. 

Alternatieve betaalmiddelen, zoals Bancontact/Mister Cash, dat vorig jaar voor internet werd gelanceerd, hebben dus nog een flinke achterstand in te halen, concludeert IT-professional. 'Zeker in vergelijking met een land als Nederland waar al bijna de helft van de betalingen via iDeal, een product van de Nederlandse banken, verloopt', zegt Peter De Caluwé, chief operating officer bij Ogone. Via Ogone zijn in ons België 1.850 e-webwinkeliers actief, een cijfer dat jaarlijks overigens met een derde toeneemt. 

Overigens is vergelijken met de eerdere jaren moeilijk omdat Ogone pas sinds 2006 de cijfers voor e-commerce afsplitst van de zogenaamde Mail Order Telephone Order verkoop.