Twinkle | Digital Commerce

Internet voor groothandel in bouw steeds belangrijker

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:03

bouwBouwmaat, een landelijke keten van groothandels in bouwmaterialen, is sinds enige tijd live met de website Allesvoorslimmerbouwen.nl. 'Alles wat Bouwmaat doet staat in het teken van slimmer bouwen', zegt Martin Suijker, Manager Formule Ontwikkeling bij Bouwmaat Nederland. 'Internet zal in de bouw een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Gemak en efficiency staan in onze branche centraal, met internet kunnen we daar een nieuwe invulling aan geven.'

Daarom gaat het voor zijn klanten steeds meer online diensten ter beschikking stellen. Hierbij werkt het samen met Eperium, onder andere leverancier van het e-commerce platform Sellsmart.

De gerealiseerde website wordt inmiddels door een groot aantal klanten gebruikt bij de werkvoorbereiding. De klanten doorzoeken de volledige Bouwmaat-catalogus en plaatsen de benodigde producten in een boodschappenlijst. Deze lijst wordt meegenomen naar de dichtstbijzijnde Bouwmaat vestiging de aankoop te kunnen doen. 'Vanzelfsprekend kunnen onze klanten op termijn online gaan bestellen en zullen de bestellingen klaargezet worden in het gewenste filiaal. Maar gestart is met het online brengen van de digitale catalogus met meer dan 10.000 producten die in alle locaties op voorraad zijn', aldus Suijker.