Twinkle | Digital Commerce

17 uur homeshoppen op RTL 8?

2017-05-26
  • 0:54

Dat Tien verdwenen is en RTL 8 ervoor in de plaats is gekomen, kan niemand zijn ontgaan. Waar succesvolle programma's zoals Eén tegen 100, Miljoenenjacht, Eredivisie voetbal en GooischeVrouwen naar RTL 4 verschuiven en de goed bekeken Talpa (of Tien) programma's Gordon en Joling (of was het andersom?) over de vloer en Deal or no Deal naar RTL 5, blijkt RTL Nederland de nieuwe zender RTL 8 vooral als verkoopkanaal te willen inzetten.

Dutchmedia bericht namelijk dat RTL bezig is om via Luxemburg een licentie te verkrijgen om op de televisiezender homeshoppingprogramma's uit te zenden. RTL 4, 5 en 7 hebben deze licentie al, evenals Net 5 en SBS 6. De laatste twee overigens vanuit de Nederlandse regelgeving.

Op het kanaal van RTL 8 is overdag (vooralsnog) slechts drie uur per dag homeshopping (van LiveShop). Meer mag namelijk (nog) niet. Volgens Dutch Media was het oorspronkelijk de bedoeling het nieuwe kanaal te voorzien van (maar liefst) 17 uur per dag homeshopping. Als de licentie vanuit Luxemburg verkregen is zal deze programmering -zoals eerder was aangekondigd- alsnog doorgang krijgen.

Waarschijnlijk gaat het nieuwe uitzendschema -na goedkeuring van de Luxemburgse regering- op 15 september in.