Twinkle | Digital Commerce

'Sugababes populairste'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:07

De jongerenwebsites Sugababes.nl en Superdudes.nl bestaan deze week vijf jaar. Halverwege juli 2002 werd het eerste profiel geopend, inmiddels zijn er bijna 1.3 miljoen profielen aangemaakt. Uitgegroeid van een zolderkamer-project tot een dochter van de Telegraaf Media Groep, van een site met een clubje vrienden tot een site met dagelijks meer dan 100.000 unieke bezoekers. 'We hebben dagelijks niet alleen ontzettend veel bezoekers, we groeien ook nog steeds met afstand het snelst', zegt Michel Hendriks van Sugababes.nl. Daarmee is de site naar eigen zeggen de populairste jongerensite.

Hendriks vervolgt: 'De laatste tienduizend profielen zijn bij ons in tien dagen aangemaakt, op vergelijkbare sites gaat daar minimaal anderhalve maand overheen.' In de afgelopen maand kreeg Sugababes.nl/Superdudes.nl zo'n 1.7 miljoen unieke bezoekers over de virtuele vloer. Het totaal aantal bezoeken was 8,4 miljoen, met 147 miljoen pageviews.'

Aanvankelijk werd alleen met Sugababes.nl gestart, de jongensvariant Superdudes.nl ontstond een paar maanden later na grote vraag van jongens die ook graag een profiel wilden, maar het roze niet zo zagen zitten. Al snel konden de leden elkaar als vriend toevoegen, en met de komst van weblogs en Kudos (punten die je aan elkaar kunt uitdelen) ging het Sugababes.nl/Superdudes.nl pas echt voor de wind, aldus de organisatie.