Twinkle | Digital Commerce

Studenten zoeken tweedehandsboeken online

2017-05-26
152113
  • [nieuws]
  • 1:16

Studenten gaan massaal bij Bol.com op zoek naar tweedehands studieboeken. Een maand na de introductie van tweedehandsboeken in de mediawinkel concludeert Bol.com dat de vraag 'enorm' is. Volgens Daniel Ropers, directeur van bol.com kunnen studenten direct vele euro's besparen met de verkoop van hun oude studieboeken: 'Ruim 30 procent van het aanbod dat de eerste maand op onze site geplaatst werd, is inmiddels al weer verkocht. Dat duidt op een enorme behoefte aan een goed werkend platform.' En dat biedt Bol.com nu concludeert Ropers.

Actie

Bol.com start nu een actie met als doel studenten aan hbo-opleidingen en universiteiten erop te wijzen dat ze geld kunnen verdienen bij verkoop van boeken die ze niet meer gebruiken. Studenten betalen jaarlijks veel geld voor hun studieboeken en dat kan goedkoper, aldus bol.com. Mediawinkel Bol.com rekent straks om te beginnen op een aanbod van ruim 50.000 tweedehands studieboeken.

Onvolwassen

Volgens Bol.com is de markt van tweedehands studieboeken op dit moment nog erg onvolwassen en kan het voor studenten stukken goedkoper. 'Er worden vaak nieuwe boeken voorgeschreven en in feite is er nauwelijks een match tussen aanbod en vraag van gebruikte boeken. Het schaarse aanbod wordt kenbaar gemaakt op lokale prikborden en enkele gespecialiseerde, maar weinig bekende internetsites.'

Bol.com geeft studenten die de komende maand vijf of meer studieboeken aanbieden, een cadeaubon t.w.v. 5 euro.