Twinkle | Digital Commerce

Bol.com vergist zich in prijs digitale camera

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:23

Webwinkel Bol.com heeft dit weekeinde per ongeluk een digitale fotocamera aangeboden met een korting van 92 procent. Het toestel, met een waarde van 349,95 euro, stond voor 28,99 euro te koop, dat schrijft nu.nl.
 
Zo'n 1700 klanten probeerden de camera, een Canon Digital Ixus 75, snel te bestellen - soms in grote aantallen. In een e-mail aan de klanten annuleerde Bol.com de bestelling echter. 'Door een technische fout in ons systeem is de getoonde prijs van de Canon Digital Ixus 75 echter niet de juiste. Conform artikel 2 van de Algemene Verkoopvoorwaarden, hebben wij uw bestelling geannuleerd. Onze oprechte excuses voor het ongemak', schrijft de webwinkel.

Eerder vergiste webwinkel Otto zich op zijn website in de prijs van een lcd-televisie. In oktober 2006 bood Otto de televisie enkele weken aan voor 99 euro. Tienduizenden bestellingen waren het gevolg, maar Otto weigerde de televisie's die zeventien keer zo veel waard waren, voor het lage bedrag te leveren.  Nadat gedupeerde klanten zich verenigden in de Stichting Postwanorder en een rechtszaak aanspanden, werd de internetwinkel in het gelijk gesteld. Een hoger beroep in de zaak moet nog dienen.

Bol.com-woordvoerder Frank Witte zegt dat klanten eerst een bevestigingsmail ontvingen, maar werden vervolgens in een tweede e-mail door Bol.com op de hoogte gebracht van de vergissing. Witte benadrukt tegenover Webwereld dat gebruikers zowel bij de bestelprocedure als in de bevestigingsmail gewezen worden op de algemene voorwaarden, die Bol.com vrij pleiten bij dit soort incidenten.