Twinkle | Digital Commerce

WePaYou goes retail?

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:26

WePaYou  wil een fysieke winkel op een A1-locatie betrekken, tenminste daar ziet het nu naar uit, meldt het weblog van de organisatie.'Het ziet er naar uit dat we toch ook gaan kiezen voor een retailconcept', aldus eigenaar Alderd Froolik. 

‘Persoonlijk denk ik dat een winkel het succes zal brengen waar we naar op zoek zijn. Het grootste voordeel is dat mensen kunnen kijken naar de spullen,’ aldus Froolik op het blog.

Handelsites

WePaYou neemt goederen voor klanten in ontvangst en probeert die te verkopen op handelsites. De spullen worden zolang opgeslagen in een magazijn. De veiling op eBay loopt 7 of 10 dagen. ‘Als het verkocht is incasseren wij het geld, verpakken de spullen en versturen het naar de gelukkige koper. Vervolgens wachten wij 8 dagen in verband met retourzendingen en rekenen vervolgens met de klant af’, verduidelijkt Froolik het concept. ‘Drop-off werkt prima, maar als we dan toch moeten verhuizen dan maar in één keer goed. We hebben flink wat overleg gepleegd en zijn van mening dat een winkel toch beter zal zijn’, schrijft Froolik.

Marktwaarde

Inmiddels is een optie genomen op een winkelpand van 1000 m2 gelegen op een A1-locatie. ‘Wel heel erg duur maar met een bezoekersaantal van ruim 1 miljoen per jaar toch erg interessant’, meent Froolik. Volgens Froolik vertegenwoordigt WePaYou een marktwaarde van 150.000,00 euro. ‘Althans, dat is er geboden door een tweetal kopers - die anoniem wensen te blijven. Dat doet me wel deugd. Maar, verkopen doen we niet. Daarvoor is het potentieel veel te groot.'

Mocht het doorgaan dan zal WePaYou het pand 1 maart 2007 betrekken. De organisatie heeft nog tot 31 oktober om van de optie af te zien.