Twinkle | Digital Commerce

Yoox Net-a-Porter overgenomen door MyTheresa

2024-10-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Luxeconglomeraat Richemont heeft ingestemd met de verkoop van luxekledingwebshop Yoox Net-a-Porter (YNAP) aan het Duitse e-commerceplatform MyTheresa, in ruil voor een belang van 33 procent in het bedrijf.

Dit meldt Retail Gazette. Na de deal, die naar verwachting in de eerste helft van 2025 wordt afgerond, zal MyTheresa 100 procent van het aandelenkapitaal van YNAP bezitten.

Luxe groep

Na de overname is MyTheresa van plan om één groep te vormen met MyTheresa, Net-a-Porter en Mr Porter. Michael Kliger, ceo van MyTheresa zegt hierover: ‘Met deze transactie wil MyTheresa een vooraanstaande, multi-brand, digitale, luxe groep wereldwijd creëren. MyTheresa, Net-a-Porter en Mr Porter zullen gedifferentieerde maar complementaire multi-brand luxe bewerkingen aanbieden op basis van curatie, inspiratie en uiterste klantenservice.’ De off-price afdeling van YNAP, waar Yoox en The Outnet onder vallen, zal afgesplitst worden en krijgt een simpeler en efficiënter operationeel model.

Geruchten

In het najaar van 2023 bereikten Richemont en Farfetch een akkoord over de overname van YNAP. Eind vorig jaar maakte Farfetch echter bekend dat het werd overgenomen door de Zuid-Koreaanse retailer Coupang. Dat had ook gevolgen voor de overname van Yoox Net-a-Porter, die daardoor niet doorging. Afgelopen april kwam het gerucht dat MyTheresa interesse had in YNAP. Tegelijkertijd zou ook BestSecret interesse hebben, al wilden beide bedrijven dit gerucht niet bevestigen.