Twinkle | Digital Commerce

JD.com verdubbelt logistieke capaciteit buiten thuismarkt

2024-10-17
1000562
  • 0:53

JD Logistics, de logistieke tak van de Chinese online grootmacht JD.com, kondigt een verdubbeling van zijn internationale logistieke opslagcapaciteit aan. Eind volgend jaar moet de uitbreiding zijn afgerond.

Volgens JD.com is de uitbreiding in lijn met de groeiende vraag naar logistiek aanbod over de grens. Momenteel heeft het bedrijf zo’n honderd logistieke centra buiten thuisland China, onder andere in de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Tegen het einde van het jaar wil het bedrijf daarnaast zijn internationale expresbezorgdienst vanuit China uitbreiden naar ongeveer tachtig landen en regio’s. Deze wordt – met het oog op Singles’ Day – al eerder geïntroduceerd in Japan en Zuid-Korea.

De focus van JD.com ligt naar eigen zeggen vooral op uitbreiding van zijn aanwezigheid in Europa en de Verenigde Staten. Momenteel beschikt JD.com over ongeveer 1 miljoen vierkante meter aan opslagcapaciteit in zijn belangrijkste markten over de grens. Het is niet bekend in welke landen exact nieuwe locaties worden geopend.