Twinkle | Digital Commerce

Refurbed lanceert inruilservice voor smartphones

2024-09-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:14

Online platform Refurbed biedt consumenten de mogelijkheid om gebruikte telefoons in te leveren voor een vergoeding. Met de nieuwe service wil het platform de productie van elektronisch afval en de vraag naar nieuwe grondstoffen verminderen.

Refurbed geeft aan de ingeruilde apparaten door zijn refurbish-partners grondig na te laten kijken om eventueel gereviseerd te worden voor de verkoop. In het geval dat een telefoon niet meer gerefurbished kan worden, wordt het apparaat gedemonteerd en volledig gerecycled.

Check

Op de site van Refurbed staat een vragenlijst om de waarde van de in te leveren smartphone te bepalen, met vragen over het type en de staat van het apparaat. Op basis daarvan wordt bepaald welke vergoeding de consument ontvangt in ruil voor de smartphone. Vervolgens kan de telefoon naar één van de refurbish-partners van Refurbed voor een check. Vooralsnog is het alleen mogelijk om iPhones en geselecteerde Android smartphones in te ruilen.

Circulair model

Peter Windischofer, ceo en één van de drie oprichters van Refurbed, zegt hierover: ‘Vanaf de oprichting willen we mensen informeren over hoe ze hun impact op het milieu kunnen verminderen door refurbished te verkiezen boven nieuw. Met onze nieuwe inruilservice zijn we nog een stap dichter bij een volledig circulair model. Het is ons doel om iedereen een makkelijke manier te bieden om oude apparaten in te ruilen voor hergebruik. Zo dragen we samen bij aan de circulaire transitie van de industrie.’