Twinkle | Digital Commerce

Flink haalt 135 miljoen euro op in financieringsronde

2024-09-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Flitsbezorger Flink heeft een flink bedrag opgehaald in een nieuwe financieringsronde. Hiermee wil de bezorger verder innoveren en groeien in Nederland en Duitsland.

Het bedrijf ligt op koers om in 2024 een bruto-omzet van 540 miljoen euro te behalen, wat neerkomt op een groei van ongeveer 20% op jaarbasis. Het gemiddelde bestelbedrag is inmiddels ruim 30 euro.

Investeringen

Deze ronde wordt ondersteund door bestaande partners zoals Bond, REWE, Northzone en Mubadala, maar ook met bijdragen van nieuwe investeerders. Robin Kiesler, directeur van Flink Nederland, zegt hierover in een persbericht: ‘Met deze investering kunnen we onze aanwezigheid in Nederland verder uitbreiden en blijven innoveren om de snelle en betrouwbare service te leveren waar onze klanten op vertrouwen. We zijn trots dat we sinds het begin van het jaar in Nederland al EBITDA-winstgevend zijn, wat onze sterke positie in deze markt onderstreept.’

Netwerk

Flink zal ook nader gaan samenwerken met Thuisbezorgd.nl om zijn marktaandeel verder te vergroten. Het operationele netwerk blijft groeien, met momenteel 146 actieve hubs in meer dan 80 steden in Duitsland en Nederland. Flink plant de opening van 30 nieuwe locaties in de komende 12 maanden. In Nederland worden al in de komende maanden diverse nieuwe locaties geopend.