Twinkle | Digital Commerce

Tinka stopt er nu helemaal mee

2024-08-28
1000562
  • 0:60

In april van dit jaar maakte kredietdienst Tinka bekend te stoppen met gespreid betalen. Een opvallende stap: voor een dienst die daar juist groot werd. Nu geeft eigenaar Apax Partners het laatste zetje: Tinka houdt ermee op.

Bij de bekendmaking van het stoppen met gespreid betalen liet Tinka nog wel weten door te gaan met achteraf betalen, maar ook hier stopt het bedrijf nu mee, zo laat een woordvoerder weten aan het FD. Tinka was tot 2021 nog onderdeel van Wehkamp, maar werd daarna losgekoppeld.

Volgens de woordvoerder maakte maar een ‘zeer klein deel’ van de klanten gebruik van Tinka. Daarnaast is de dienst moeilijk winstgevend te krijgen. Zo had Tinka vorig jaar een financiering van 50 miljoen euro nodig voor een vijfjarenplan, maar weigerde Apax Partners dit bedrag te investeren vanwege de risico’s.

Dat is niet vreemd als je kijkt naar de jaarcijfers van Tinka, zo leed het bedrijf vorig boekjaar een verlies van 30 miljoen euro.

Volgens het bedrijf is een groot deel van de 130 werknemers inmiddels vertrokken en wordt de dienst ‘binnenkort’ opgedoekt.