Twinkle | Digital Commerce

Wehkamps kredietverstrekker Tinka zelfstandig verder

2021-06-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:49

Tinka, het voormalige Wehkamp Finance, komt op eigen benen te staan. Als zelfstandige betaaldienst maakt Tinka aankopen voor klanten van alle retailers en e-tailers in Nederland mogelijk, met opties voor achteraf betalen en betaling in termijnen.

Vanaf nu heeft iedere retailer met Tinka de mogelijkheid om uitgestelde betaling of betaling in termijnen toe te voegen aan de betalingsopties voor hun klanten. Dat kan naast direct afrekenen, betaling met creditcard of tijdelijk uitstel van betaling. Wanneer een nieuwe klant voor Tinka kiest, komt zijn aankoop tot stand op basis van diverse automatische real-time controles (zoals BKR, leennormen, acceptatierichtlijnen, etc.). Met behulp van de Tinka app is de meest recente betaalstatus inzichtelijk voor de klant.

Wehkamp Finance

Wehkamp Finance verstrekt al sinds de jaren zestig kredieten aan Wehkamp-klanten. In de afgelopen jaren kwam er veel kritiek op de dienst, omdat het voor de maximaal toegestane rente van veertien procent vroeg. Dat percentage werd vorig jaar verlaagd naar 9,9 procent en in de zomer van 2020 veranderde de kredietverlener zijn naam naar Tinka. Nu het bedrijf zelfstandig verder gaat, spreekt het de ambitie uit om op termijn de meest verantwoorde dienst voor uitgestelde betalingen zijn, binnen en buiten Nederland.

Tinka kiest er als eerste aanbieder voor om eigen kredietcontrole- en acceptatienormen te implementeren voor uitgestelde betalingen onder €1.000. Tinka CEO, Karlheinz Toni: ‘We zetten de toon in de zorgplicht ten aanzien van al onze producten: gefactureerd, kopen-nu-betaal-later en consumentenkrediet. Dat betekent verder gaan dan alleen het naleven van wet- en regelgeving. Het betekent proactief op zoek gaan naar hoe je de volgende verantwoorde stap kunt zetten - en die dan ook zetten: we hebben fors geïnvesteerd in technologie om ons te helpen beter benaderbaar te zijn voor onze consumenten - en met succes: de afgelopen jaren hebben we het aantal betalingsachterstanden met tachtig procent gereduceerd; op krediet en op andere koop-nu-betaal-later producten. Eerste stappen die aantonen dat we niet alleen praten, maar dat we actie ondernemen en dat zullen blijven doen.’

Naast Wehkamp zijn als eerste klanten BCC, Buckaroo, Sanitairwinkel, Youfone, Intersolve en sinds kort ook CCV en CreditClick aangesloten bij Tinka als betaalmogelijkheid voor hun eigen klanten. Tinka verwacht om de komende maanden meer nieuwe partners aan te kunnen kondigen.