Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Gftafvalzakken.nl

2024-08-06
1000562
  • [interview]
  • 1:27

Een duurzame missie was de drijfveer voor Emiel de Kruijff om een aantal webshops op te zetten. De meest recente is Gftafvalzakken.nl.

‘Met onze webshops proberen we mensen te enthousiasmeren om duurzaam hun gft te verwerken. Dat begint bij het afval scheiden en kun je eenvoudig doorzetten naar zelf composteren. Dat is leuk en leerzaam’, begint eigenaar Emiel de Kruijff. ‘En onze producten maken dat makkelijker voor consumenten.’ Gftafvalzakken.nl biedt namelijk 100% composteerbare afvalzakken van het merk Composto. Deze zakken zijn gemaakt van papier, in kleine formaten die geschikt zijn voor het verzamelen van keukenafval en grote zakken voor tuinafval. ‘Hierin kun je zonder gedoe al je gft stoppen en het geheel vervolgens composteren in je compostbak’, legt de Kruijff uit. ‘Bij de bio-plastic zakjes kan dat niet’, weet hij. Zo onderscheidt hij zich naar eigen zeggen met de meest duurzame oplossing voor gft verzamelen.

De Kruijff deed de nodige e-commerce ervaring op bij Decathlon. Daarna trok het ondernemen: ‘Een mooi avontuur waarin je steeds nieuwe dingen leert.’ Hij begon zijn duurzame missie met de webwinkel Wormenboerderij.nl. Onlangs volgden Hotbincomposting.nl en in april van dit jaar Gftafvalzakken.nl.

Om traffic en conversie te genereren oogst de eigenaar succes via verschillende kanalen. ‘We proberen elke dag te leren wat de meest duurzame oplossing is en passen hier ons aanbod en onze communicatie op aan. Zo doen de afvalzakken het goed op social media in combinatie met advertenties’, vertelt hij. Ter promotie van de compostbakken van Hotbin zet hij een geautomatiseerde e-mailcampagne in, waarvoor hij input krijgt op tuinbeurzen/events. En voor de Wormenboerderij is goede seo een must.

Voor opslag, fulfilment en logistiek werkt De Kruijff samen met de Fietskoerier in Delft. De meeste orders worden met de fiets bezorgd door Cycloon, grotere pakketten gaan met GLS, XXL Pakket of Brenger.