Twinkle | Digital Commerce

Buckaroo maakt pinterminal van smartphones en tablets

2024-06-25
1000562
  • 0:53

Payment Service Provider Buckaroo heeft een nieuwe app geïntroduceerd waarmee ondernemers hun tablet of smartphone kunnen omtoveren tot een pinterminal.

Meet Tap to Pay kunnen zij op een laagdrempelige manier pintransacties verwerken, is de belofte. Ondernemers kunnen met de app geautoriseerde pintransacties uitvoeren. ‘Alles wat met een reguliere pinterminal kan, kan ook met de Tap to Pay-app’, aldus Buckaroo. Waaronder betalingen ontvangen via een bankpas, een andere telefoon en wearables. Ook is het mogelijk om te retourpinnen.

‘Tap to Pay van Buckaroo is een zeer laagdrempelige oplossing voor ondernemers om op locatie snel en veilig contactloze betalingen te accepteren met hun eigen mobiele apparaten”, zegt Jelle Hoes, Chief Technology Officer bij Buckaroo. “Denk bijvoorbeeld aan horeca, marktkooplieden, taxichauffeurs en kioskhouders, maar ook grotere organisaties met veel mobiele verkooppunten zoals pakketbedrijven, bezorgdiensten en goede doelen. Omdat er geen afzonderlijk pinterminal meer nodig is, wordt betaalverwerking voor deze ondernemers gemakkelijker en besparen ze kosten.’

Tap to Pay is beschikbaar voor Android-toestellen met een NFC-chip en binnenkort ook voor iOS.