Twinkle | Digital Commerce

Zonnebrillen.com gaat verder als Sunglass Hut Nederland

2024-04-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Webshop Zonnebrillen.com houdt deze week op te bestaan. Vanaf morgen gaat het bedrijf verder als Sunglass Hut Nederland.

De webshop werd 13 jaar geleden opgericht en opereerde sinds 2017 onder de vlag van brillengigant Grandvision, bekend van onder andere Pearle. In die jaren groeide de webshop uit tot een van de grootsten in ons land van zijn soort. Vorige week werd dit nog bevestigd tijdens de Shopping Awards, waar de webshop een publieksprijs in de categorie Juweliers & Mode Accessoires wist binnen te slepen.

Enkele dagen later wordt dus bekend dat Zonnebrillen.com van naam verandert. Twinkle heeft het bedrijf om een reactie gevraagd. Bekend is wel dat Zonnebrillen.com dus verdergaat onder de naam Sunglass Hut Nederland. Die laatste is onderdeel van die ándere brillengigant: EssilorLuxottica. Die Grandvision in 2021 overnam. Het lijkt dus om een strategische beslissing te gaan.

Via LinkedIn bedankt Zonnebrillen.com klanten voor de steun de afgelopen 13 jaar: ‘Maar nu is de tijd gekomen om het stokje over te dragen.’

Op de site van Zonnebrillen.com geeft het bedrijf wat meer tekst en uitleg over de wijziging: 'Sinds juni 2021 maakt Zonnebrillen.com (onderdeel van GrandVision Benelux), deel uit van EssilorLuxottica, de leverancier van merken als Ray-Ban, Oakley en Prada. EssilorLuxottica verkoopt wereldwijd zonnebrillen via Sunglass Hut in fysieke winkels en webshops. Vanaf april 2024 zal Sunglass Hut in Nederland ook een webshop lanceren. Dit betekent dat Zonnebrillen.com verder zal gaan als de webshop van Sunglass Hut Nederland.'