Twinkle | Digital Commerce

Vinted verstevigt zijn positie in Denemarken

2024-03-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Tweedehandsplatform Vinted neemt de Deense marktplaats Trendsales over en verstevigt daarmee zijn aanwezigheid in de Scandinavische regio. Deze strategische stap volgt op de eerdere lanceringen van Vinted in Zweden, Finland en Denemarken.

Door de krachten te bundelen kan Trendsales gebruikmaken van de schaalgrootte en expertise van Vinted, waarbij andersom de regionale kennis en sterke Deense aanwezigheid van Trendsales kan helpen bij het realiseren van nieuwe kansen voor het platform. In een persbericht zegt Adam Jay, ceo van Vinted Marketplace, hierover: ‘De Deense vraag naar tweedehands kleding blijft groeien en Trendsales heeft in die ontwikkeling een belangrijke rol gespeeld. Met indrukwekkende groei en een overtuigende visie is Trendsales een bedrijf dat een sterke tweedehandsgemeenschap in Denemarken heeft opgebouwd waar we graag deel van uitmaken.’

En terwijl het platform in Denemarken druk is met deze overname, is het in Duitsland nog druk met de sluiting van een andere marktplaats. Afgelopen januari werd namelijk bekend gemaakt dat het platform de marktplaats Rebelle sluit, dat anderhalf jaar geleden overgenomen was. Het aanbod van de twee platforms wordt samengevoegd en leden zijn uitgenodigd om lid te worden van Vinted. Dit gebeurt tot 18 maart, daarna zal het platform definitief ophouden te bestaan.