Twinkle | Digital Commerce

FonQ neemt Naduvi over; Itai Gross volgt Jeremiah Albinus op als ceo

2024-03-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:41

Woonwebwinkel fonQ heeft de strategische overname van platform Naduvi bekendgemaakt. De overname betekent ook het vertrek van ceo Jeremiah Albinus. Itai Gross, de ceo van Naduvi, volgt hem op.

Zowel fonQ als Naduvi zullen als losse merken blijven bestaan, met beiden hun eigen positionering. Volgens de bedrijven zal er door de gezamenlijke schaal en competenties meer focus komen op een onderscheiden assortiment in Home & Living.

Daarnaast vullen beide bedrijven elkaar naar eigen zeggen goed aan, omdat fonQ de afgelopen jaren heeft ingezet op een krachtig Home & Living merk, en Naduvi een technisch vooruitstrevend ecosysteem heeft ontwikkeld waarbij leveranciers zonder tussenkomst van een warehouse direct aan klanten kunnen leveren.

Tijdens het proces van de overname is ook besloten om Itai Gross aan te stelle nals nieuwe ceo. Hij volgt hierbij dus Jeremiah Albinus op, die bijna vier jaar ceo was van de nummer 65 van de Twinkle100. In 2020 nam hij het stokje over van Antoine Brouwer. Albinus: ‘Na 16,5 jaar fonQ waar ik de reis van stagiair tot ceo heb gemaakt en het merk opgebouwd heb, is het goed om dit moment aan te grijpen om het stokje over te dragen en iemand met een frisse blik naar de onderneming te laten kijken. In de gesprekken met Naduvi zag ik in Itai een sterke opvolger met de juiste achtergrond. Ik heb veel zin in de volgende uitdaging die hierna gaat komen, maar na een aantal intensieve jaren neem ik eerst tijd voor mijzelf.’

Gross: ‘FonQ is een prachtig merk, met een sterke propositie. Met de gezamenlijke schaal, de competenties en technologie die NADUVI brengt, kunnen we dit commercieel versterken. Ik kijk er naar uit om samen met collega’s, leveranciers en partners verder te bouwen aan het fundament wat fonQ in de afgelopen jaren heeft neergezet.’

De nieuwe ceo is per direct begonnen. Zowel Albinus als Gross zijn en blijven aandeelhouder van de combinatie.

Lees ook het interview dat Twinkle in 2021 had met Jeremiah Albinus: 'Ik speel het spel om te winnen