Twinkle | Digital Commerce

Emma Sleep wakker geschud door fysieke winkels

2024-03-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:26

Begonnen als pure player, maar Emma Sleep heeft inmiddels de smaak van het openen van fysieke winkels te pakken. Het bedrijf heeft al vijf winkels, dit jaar komen daar tien bij.

In 2023 opende Emma Sleep zijn eerste Europese flagship stores; de eerste begin vorig jaar in de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. In november kwam daar een winkel bij onze oosterburen, in Keulen, bij. Ook zijn er filialen in Eindhoven, Berlijn en Barcelona.

Die winkels hebben overduidelijk de ogen geopend van Emma Sleep. Zo geeft het bedrijf ook aan in een persbericht: ‘Deze fysieke winkels hebben de verwachtingen van het bedrijf overtroffen en zijn zeer populair gebleken bij bezoekers. Veel klanten geven er de voorkeur aan om slaapproducten in fysieke winkels te kopen en sommigen zijn bereid een uur of langer te reizen om ze persoonlijk te testen en advies te krijgen.’

Logische volgende stap is dan ook het openen van nog meer winkels. Dit jaar komen er minstens tien eigen winkels bij in heel Europa. Op korte termijn komen er sowieso winkels in Rotterdam en Amsterdam. Waar de rest van de winkels komen is nog niet bekend.

Die winkels zorgden er mede voor dat Emma Sleep zijn omzet in 2023 met 13 procent zag stijgen naar 961,9 miljoen euro, en dat er voor het zesde jaar op rij winst werd geboekt.

‘Het verbeteren van de klantervaring is onze topprioriteit voor 2024’, stelt Manuel Mueller, ceo en medeoprichter van Emma. ‘We hebben ons operationele team uitgebreid, interne processen geoptimaliseerd, systemen gemigreerd en de communicatie met klanten verbeterd, met als uiteindelijke doel om het nummer één slaapmerk van de wereld te worden - niet alleen online, maar ook in fysieke winkels.’