Twinkle | Digital Commerce

JD.com heeft interesse in overname Currys

2024-02-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Het Chinese bedrijf JD.com heeft interesse getoond in het Britse bedrijf Currys. Daarmee gaat het de strijd aan met de Amerikaanse investeerder Elliott Advisors, die eerder een openingsbod van zo’n 880 miljoen dollar heeft gedaan. Dat bod is door Currys afgewezen.

Currys-aandelen stegen met maar liefst 38 procent naar 65 pence, schrijft persbureau Reuters, nadat JD.com had bevestigd geïnteresseerd te zijn in de detailhandelaar die koelkasten, wasmachines, computers en andere elektrische goederen verkoopt in Groot-Brittannië, Ierland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. De keten had de afgelopen twee jaar moeite met groeien, omdat de omzet na de piek tijdens de pandemie terugviel en de hoge inflatie de inkomens van consumenten onder druk zette. Voordat de interesse openbaar werd gemaakt door JD.com, hadden de aandelen de afgelopen twee jaar 54 procent van hun waarde verloren.

Reuters meldt dat Currys weigerde commentaar te geven op de verklaring van JD.com. Volgens het persbureau overweegt Elliot een nieuw voorstel te doen. De investeerder heeft daar tot 16 maart 17.00 uur de tijd voor.