Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: LocalBox For You

2024-01-31
1000562
  • [interview]
  • 1:34

Mandy Bombeeck en Natasja van Geel zijn de oprichters van LocalBox For You. Beiden hebben een arbeidsachtergrond in toerisme en merkten regelmatig dat gasten in hun accommodatie graag iets bijzonders wilden nuttigen. Daar zagen ze een gat in de markt.

‘De webshop biedt een assortiment aan kwalitatief goede olie, wijn, lekkere nootjes, totebags, gifts – ook voor events – en Spaanse zoetigheden’, somt Van Geel op. De doelgroep is groot, vindt ze: toeristen, maar ook de inwoners van Sevilla. ‘We zijn allebei erg gecharmeerd van deze regio, van de culturele rijkdom en de lifestyle. Dus hebben we een zorgvuldige selectie gemaakt van mooie, lokale producten die klanten kunnen gebruiken om de gastronomie te proberen en/of als cadeaus te gebruiken.’ Als onderscheid met concullega’s noemt Van Geel de gerichtheid op een stijlvolle presentatie (en verkoop) van dozen waarin ze bij elkaar passende producten aanbieden.

Bestellingen kunnen zowel binnen Spanje als naar Nederland worden verstuurd. Beide oprichters wonen in Sevilla en hebben daar twee pick-up-plekken in het centrum waar klanten hun LocalBox-bestellingen kunnen afhalen. ‘Verder werken we met Inpost. Ook werken we samen met het Nederlandse Wijck, vooral bekend van plattegronden, dat speciaal voor ons een collectie producten voor Sevilla heeft gemaakt zoals een totebag, geurstokjes, kaars en een roomspray. Daarmee onderscheiden we ons van traditionele souvenirshops.’

De eigenaren zijn hard bezig om naamsbekendheid te creëren. ‘Dat doen we on- en offline: via social media, flyers, mond-tot-mondreclame, free publicity et cetera.’ Grootste uitdaging is het continu zoeken naar nieuwe producten die bij hun concept passen, laat Van Geel weten.

De webshop is momenteel toegankelijk in het Spaans en in het Engels. Een Nederlandse uitvoering staat op de planning. Daarnaast willen de oprichters binnenkort een eigen lijn producten lanceren, ‘bijvoorbeeld servies, handdoeken en leuke gifts. Daarvoor zoeken we ook verkooppunten in Nederland’, aldus Van Geel.