Twinkle | Digital Commerce

PostNL halveert verlies maar spreekt van ‘lastig kwartaal’

2023-11-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

PostNL presenteert de resultaten van het derde kwartaal. Het bedrijf verstuurde iets meer pakketten dan vorig jaar en ziet ook de omzet en het resultaat toenemen.

Toch is ceo Herna Verhagen niet tevreden. Volgens haar waren de resultaten wel beter dan vorig jaar. Maar hebben de pogingen van PostNL om de kostenverhogingen op te vangen, niet geleid tot het gewenste resultaat. Ook had het bedrijf last van een aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, vooral bij de postdivisie.

De totale omzet nam ligt toe, van 709 naar 722 miljoen euro. Het brutoresultaat komt neer op een verlies van 11 miljoen euro, 9 miljoen lager dan vorig jaar. Er werden 81 miljoen pakketten bezorgd in het derde kwartaal, een miljoen meer dan in hetzelfde kwartaal in 2022.

Voor het volledige boekjaar verwacht het bedrijf een resultaat tussen de 100 en 130 miljoen euro. Wel is het volgens Verhagen lastiger om voorspellingen te doen over volumes. ‘Tegelijkertijd verwachten we verdere kostendruk, voornamelijk gerelateerd aan arbeid. We nemen alle nodige maatregelen in uitdagende externe omstandigheden.’