Twinkle | Digital Commerce

E-bikemerk Qwic is failliet

2023-11-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

E-bikemerk Qwic verkeert in financiële problemen en heeft surseance van betaling aangevraagd en gekregen. Een navordering van de belastingdienst bleek te veel te zijn voor het bedrijf, dat het al langer moeilijk had.

Update
Een dag later is Qwic ook daadwerkelijk failliet verklaard.

Na het faillissement van VanMoof dreigt nu dus weer een Nederlands e-bikemerk kopje onder te gaan. Enkele dagen geleden heeft het bedrijf dealers en relaties van de situatie op de hoogte gebracht, zo schrijft Nieuwsfiets.nu. ‘Na zorgvuldige overweging en in het licht van economische uitdagingen, hebben wij helaas de moeilijke beslissing moeten nemen om surseance van betaling aan te vragen voor Qwic’, aldus oprichter Taco Anema in de brief.

Het bedrijf had al langer te kampen met financiële tegenvallers en onlangs kwam daar een navordering van 12 miljoen euro van de belastingdienst bij. Het bedrijf kon daardoor niet anders dan uitstel van betaling aanvragen. Wel hoopt Anema dat Qwic in de toekomst terug zal keren. ‘We zijn ervan overtuigd dat er ook in de toekomst een plek voor QWIC bestaat in het e-bike landschap.’


Gerelateerde artikelen: