Twinkle | Digital Commerce

Recordaantal iDeal-transacties in aanloop naar Black Friday

2023-11-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Betaaldienst iDeal houdt in aanloop naar Black Friday het aantal transacties per dag bij. De afgelopen dagen worden al records verbroken.

De verwachting is dat iDeal dit jaar een recordaantal transacties verwerkt. De afgelopen jaren steeg het aantal transacties op het platform in die periode ook steeds. Met uitzondering van vorig jaar. Toen daalde enkele dagen voor Black Friday het aantal transacties vergeleken met 2021, maar dat was een uitzonderlijk jaar wegens corona.

Het effect van spreiding van Black Friday-acties zorgt ervoor dat ook de transacties via iDeal wat meer worden uitgesmeerd. Zo valt uit de dagelijkse update van iDeal op te maken dat een week voor Black Friday het aantal transacties al op 3,9 miljoen lag. Tot nu toe wordt elke dag in de week voorafgaand aan Black Friday het transactierecord op iDeal verbroken. Vergeleken met coronajaar 2020 is het aantal transacties met bijna 4 miljoen toegenomen in de eerste helft van de Black Friday-week. 15,86 miljoen tegenover 12 miljoen in 2020.