Twinkle | Digital Commerce

Otrium lanceert kledingreparatieprogramma

2023-09-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:26

Fashion outlet Otrium lanceert in samenwerking met Bleckmann een speciale kledingrenovatie- en reparatieprogramma voor beschadigde retourzendingen. Samen proberen ze hiermee een volgende stap te zetten in het verminderen van het aantal kledingstukken dat anders vernietigd zou worden.

Sinds 2020 onderzoekt de fashion outlet de mogelijkheden voor renovatie en reparatie. Het merendeel van de retourzendingen die Otrium momenteel ontvangt, kan eenvoudig worden hersteld en weer in de verkoop worden gezet. In zeldzame gevallen zijn geretourneerde artikelen echter te beschadigd. Samen met Bleckmann, experts in supply chain management voor mode en lifestyle merken, heeft de fashion outlet gekeken naar een oplossing hiervoor. In april 2023 zijn beide partners gestart met een pilot van drie maanden op de locatie van Bleckmann in Almelo, om het programma uit te breiden met een breder scala aan reparaties en geoptimaliseerde processen door datagebruik. Tijdens de pilot heeft het team van Bleckmann elke maand meer dan duizend geretourneerde kledingstukken, schoenen en accessoires gerenoveerd voor Otrium.

Na de pilot hebben ze het programma nu ook daadwerkelijk gelanceerd. Zuhairah Washington, ceo van Otrium, over het programma: ‘Het is in navolging van een test die we hebben gedaan en die we nu officieel maken en uitbreiden. Het programma sluit perfect aan bij ons doel. Wij willen ervoor zorgen dat alle geproduceerde kleding daadwerkelijk gedragen wordt, in plaats van ergens te belanden als ‘dode voorraad’. Door kledingstukken die kleine beschadigingen hebben opgelopen te repareren, kunnen we die opnieuw in omloop brengen.’ Met behulp van de voorraadtracking systemen van Bleckmann hebben ze vastgesteld dat zeventig procent van de vernieuwde voorraad van de outlet binnen zeven weken was verkocht. Tegen het eind van 2023 streven ze ernaar om minstens 25.000 beschadigde kledingstukken te repareren.