Twinkle | Digital Commerce

Mollie gaat bezuinigen

2023-09-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De Amsterdamse betaaldienstverlener Mollie gaat in zijn personeelsbestand snijden. In een korte tijd zijn er teveel mensen aangenomen, waardoor het bedrijf niet efficiënt meer is.

Dit geeft oprichter Adriaan Mol aan in een gesprek met het FD waarin hij de ingreep bevestigt. Mollie was in 2021 nog goed voor een van de grootste investeringsrondes ooit van een Nederlandse start-up. Een collectief van geldschieters onder leiding van het Amerikaanse Blackstone had 665 miljoen euro over voor een bescheiden belang in het Amsterdamse bedrijf. Er werd toen meer dan vijftig keer de omzet betaald. Blackstone, die in die periode een speciaal fonds oprichtte voor snel groeiende techbedrijven, heeft spijt van deze investering.

Deze zomer was al duidelijk dat de grootste kostenpost van Mollie het personeel was, wat in 2022 zo’n 61 miljoen euro kostte. Het gaat hier om bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Het FD meldt dat de achthonderd personeelsleden van de betaaldienstverlener ongeveer anderhalve week geleden op de hoogte zijn gesteld van de reorganisatie. Het is nog niet exact duidelijk welk percentage daarvan overtallig is verklaard, maar volgens Mol gaat het om een relatief kleine ingreep.