Twinkle | Digital Commerce

Picnic versnelt Duitse uitbreiding

2023-08-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Online supermarkt Picnic heeft eerder dan gepland de eerste bestellingen geleverd aan nieuwe klanten uit Darmstadt, Mannheim en Wiesbaden. De bezorgdienst profiteert van de zwakte van de concurrentie.

Volgens het Duitse Handelsblatt is de infrastructuur sneller opgezet dan verwacht. In elk van de drie steden hadden zich vooraf al enkele duizenden klanten aangemeld via de Picnic-app. Vandaar dat ze met het uitrollen van hun eerste leveringen niet gewacht hebben tot 1 september, hun oorspronkelijke startdatum. De bezorgdienst is van plan het bezorggebied snel uit te breiden. Het nieuwe distributiecentrum van twintigduizend vierkante meter in Viernheim biedt ruimte hiervoor. Handelsblatt schrijft dat Frederic Knaudt, algemeen directeur van Picnic, van plan is om binnenkort meer dan veertig steden in de regio te bevoorraden.

In juni kwam het bericht al naar buiten dat Picnic druk was met de uitbreiding bij onze oosterburen. Doordat concurrent Gorillas bijna niet meer kan leveren vanwege een beperkt assortiment en Bringmeister opgegaan is in Knuspr, krijgt Picnic de kans om ambitieuze doelen te stellen voor heel Duitsland. Overigens is het niet zo dat de bezorgdienst op het moment nog wat overhoudt aan de uitbreiding van de afgelopen tijd. Volgens Handelsblatt vermeldt het businessplan voor dit jaar een min van 67 miljoen euro in Duitsland. Dit komt voornamelijk door de bouw van nieuwe locaties, naar verwachting groeit het netwerk van Picnic dit jaar met vijfentwintig distributiecentra.