Twinkle | Digital Commerce

Keller Sports start door onder vleugels WeSports

2023-06-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

De Zweedse sportwebshop WeSports neemt de handelsmerken, het e-commerceplatform en de klantendatabase van Keller Sports over.

Die laatste werd begin dit jaar failliet verklaard. Oorzaak van het faillissement – dat overigens eind vorig jaar al werd aangevraagd – waren volgens Keller Sports de ‘wereldwijde problemen in de toeleveringsketen en de aanzienlijk verslechterde consumenten- en marktomstandigheden’. Ook een laatste poging om een nieuwe investeerder te zoeken mislukte, waardoor het bedrijf, dat ook een webshop in Nederland had, failliet ging.

WeSports had wel oren naar de bedrijfsonderdelen van Keller Sports en kondigt vandaag aan dat het bepaalde onderdelen overneemt en het platform doorstart, vooral om verder te kunnen groeien in Europa. ‘We zijn verheugd deze uitstekende kans aan te grijpen, waarbij we gebruikmaken van de uitzonderlijke online ervaring en het indrukwekkende aanbod van Keller Sports’, aldus ceo Martin Appelfeldt van WeSports.

Het platform van Keller Sports wordt momenteel gereedgemaakt om weer live te gaan. Volgens WeSports zal Keller Sports dienen als ‘een uitgebreide bestemming voor sportartikelen, profiterend van de expertise en het marktleiderschap van WeSports, dat specialisten en toonaangevende merken omvat in verschillende categorieën zoals hardlopen, fietsen, fitness, skiën, floorball, ijshockey, watersport, mobiliteit , en nog veel meer, in Zweden en Scandinavië.

In het kader van de doorstart van Keller Sports is WeSports een strategische samenwerking aangegaan met schoenenwebshop Footway Group.