Twinkle | Digital Commerce

Zwitsers online warenhuis Galaxus start Nederlandse webshop

2023-05-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Galaxus, een Zwitsers online webwarenhuis, heeft onlangs een Nederlandse webshop gelanceerd. Met een breed en uitgebreid aanbod hoopt het bedrijf de Nederlandse consument voor zich te winnen. De Nederlandse vertaling laat (voorlopig) te wensen over.

Galaxus is onderdeel van Digitec Galaxus, het grootste webwarenhuis van Zwitserland. Die rolde de afgelopen jaren steeds meer webwinkels uit, zoals in Duitsland en Oostenrijk. In Nederland was het bedrijf nog niet actief, tot nu.

Het platform omhelst niet alleen online verkoop. Zo zijn er ook artikelen en blogs te lezen over uiteenlopende onderwerpen, zoals psychologie maar ook game- en filmrecensies. Daarnaast is er een breed aanbod aan elektronica, kantoor- en huishoudartikelen.

Eerlijk, maar ook weer niet zó eerlijk

Wat vooral opvalt is dat Galaxus een rechtstreeks vertaalde webshop oplevert. Zinnen lopen niet lekker en Galaxus heeft beduidend weinig moeite gestoken in een kwalitatief goede vertaling. Wel noemt het bedrijf zich ‘Nederlands eerlijkste onlineshop’, bijvoorbeeld doordat er geen posities in zoekresultaten worden verkocht. Er is ook een community: een forum waarop klanten uiteenlopende discussies kunnen voeren – vooral over producten. Daarover zegt Galaxus in de voorwaarden dat niet wordt uitgesloten ‘dat Galaxus in individuele gevallen berichten publiceert die het karakter van reclame hebben, bijvoorbeeld productaankondigingen door fabrikanten’. Dat komt dan weer niet overeen met de eerdere belofte, maar past wel in het ‘eerlijke’ karakter dat de shop wil uitdragen.