Twinkle | Digital Commerce

Getir en Jumbo stoppen samenwerking

2023-05-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Jumbo en Getir trekken de stekker uit de samenwerking. Jumbo wil zich naar eigen zeggen meer gaan richten op de groei via eigen winkels en het online kanaal.

De supermarkt en flitsbezorger Getir hadden eigenlijk geen samenwerking met elkaar. Jumbo had dat wel met Gorillas. Sinds die laatste vorig jaar werd overgenomen door het Turkse Getir, was onduidelijk wat met de samenwerking zou gebeuren. Nu geven de partijen uitsluitsel. ‘De samenwerking met Jumbo en de belevering door Jumbo aan de city stores van Gorillas heeft Gorillas geholpen om in Nederland zijn marktpositie te versterken en vaste voet aan de grond te krijgen’, reageert general manager Florian Brunsting van Getir.

De city stores van Gorillas – beter bekend als darkstores –waar Jumbo mee samenwerkte, worden nu bevoorraad vanuit het distributiecentrum van Getir in Alblasserdam.

Het stoppen van de samenwerking is geen verrassing. Dat beamen ook zowel Brunsting als de ceo van Jumbo, Ton van Veen. ‘We hebben veel geleerd van de samenwerking met Gorillas. We werken nu aan minder complexiteit in het bedrijf en concentreren ons op het dagelijkse verrassen van onze klanten in onze ruim 700 winkels, via Jumbo.com en via de Jumbo app.’