Twinkle | Digital Commerce

Extra financiële ondersteuning voor Asos Plc

2023-05-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

De Britse online fashionspeler Asos heeft het zwaar en hoopt onder andere met een financiële injectie het tij te keren. De drie grootste aandeelhouders van Asos steunen het plan.

Het bedrijf had in het eerste halfjaar van boekjaar 2023 een verlies van omgerekend zo’n 335,3 miljoen euro, meldt Fashion United. Aandeelhouders, onder wie Anderson Povlsen (eigenaar van Bestseller) hebben omgerekend ruim 86 miljoen euro geïnvesteerd om de winstgevendheid van het bedrijf te pushen in de tweede helft van het jaar. In combinatie met de nieuwe financieringsregelingen, biedt dit Asos financiële flexibiliteit en creëert het een stabiele basis voor de verdere uitvoering van zijn strategie en toekomstige winstgevendheid, aldus Fashion United.

Eerder dit jaar schreven we al over de plannen van Asos om onverkochte voorraad via het platform Secret Sales aan te gaan bieden. Hiermee willen ze onder andere hun voorraadbeheer verbeteren, dat momenteel al met negen procent is afgenomen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.