Twinkle | Digital Commerce

Amazon schrapt belofte Shipment Zero

2023-05-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Shipment Zero, het initiatief van online platform Amazon waarin het bedrijf beloofde om de helft van zijn zendingen tegen 2030 CO2-neutraal te maken, is stilletjes geannuleerd. In plaats daarvan leggen ze de focus op een ander klimaatinitiatief.

Begin 2019 leek dit ambitieuze doel nog een moeilijk maar wel haalbaar plan. Passend bij alle andere duurzame programma’s zoals het gebruikmaken van 100% hernieuwbare energie en het koolstofvrij maken van zijn transportnetwerk, wilde het bedrijf ook met dit initiatief zijn klimaatpraktijken verbeteren. In een verklaring laat Amazon nu weten dat het ‘niet langer logisch’ is om de Shipment Zero-doelstellingen te hebben, omdat het slechts van toepassing was op een deel van het bedrijf, is te lezen op SiliconRepublic.com. Vanwege de coronapandemie winkelden meer mensen online en groeide daardoor de CO2-uitstoot van het bedrijf in 2021 met 18 procent.

De focus van Amazon ligt nu op The Climate Pledge, een initiatief dat later in 2019 aangekondigd werd. Kort uitgelegd moet deze stap de innovatie en decarbonisatie-inspanningen van het complete bedrijf stimuleren. Het doel is om tegen 2040 alle activiteiten CO2-neutraal te hebben. In 2020 lanceerde het bedrijf een fonds van omgerekend 1,87 miljard euro om te investeren in technologieën en diensten waarmee Amazon zijn netto-nuldoelstelling zou kunnen halen.