Twinkle | Digital Commerce

Decathlon komt met abonnement voor kleding en materiaal in België

2023-05-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:17

Sportretailer Decathlon heeft in België een nieuwe abonnement gelanceerd. Klanten kunnen voor een maandelijks bedrag onbeperkt materiaal en kleding lenen.

De afgelopen jaren testte Decathlon al uitgebreid met verschillende abonnementsmodellen, zo ook met de verhuur van kleding en sportmateriaal. Dit wordt nu verder uitgebreid. Klanten in winkels in Antwerpen en Alleur (regio Luik) kunnen daar alle sportmateriaal en kleding van de Decathlon merken lenen.

Vooralsnog is het aanbod beperkt tot 1.000 abonnees. Decathlon richt zich met name op gezinnen met kinderen die sportuitrusting nodig hebben voor de wekelijkse hobby’s of het ontdekken van nieuwe sporten.

Er zijn drie soorten abonnementen: voor 25 euro per maand kunnen klanten spullen lenen ter waarde van maximaal 400 euro, voor 50 euro per maand spullen met een maximale waarde van 1.000 euro en voor 95 euro per maand spullen van maximaal 2.000 euro in totaal. Ze kunnen de spullen houden zolang als ze willen, maar dan moeten ze wel abonnee zijn. Als ze spullen niet meer nodig hebben of willen omruilen voor anderen, moeten de geleende spullen weer schoon en volledig ingeleverd worden.

‘Met We Play Circular laat Decathlon haar klanten op een verantwoorde manier over haar producten beschikken wanneer ze die nodig hebben om nieuwe sportactiviteiten te ontdekken en ervan te genieten. Alle producten die teruggebracht worden, worden door de Decathlon-teams gereviseerd en opnieuw in orde gezet voor een volgend gebruik’, aldus Nathan Goddefroy, Retail Manager van het We Play Circular-project bij Decathlon.

Het is niet bekend of Decathlon het abonnementsmodel op een later moment ook in Nederland wil introduceren.