Twinkle | Digital Commerce

Zalando voegt ChatGPT-assistent toe

2023-04-19
1000562
  • 0:52

Modeplatform Zalando start binnenkort met een door ChatGPT aangedreven mode-assistent. Die moet klanten helpen bij het zoeken naar het juiste artikel.

Volgens Zalando kunnen klanten soms wel wat hulp gebruiken bij het zoeken naar het juiste artikel. De ChatGPT-hulp moet ze daarbij helpen. Door middel van eigen zoekwoorden of modetermen kunnen klanten beter door het assortiment navigeren. Als voorbeeld gebruikt Zalando de vraag: ‘Wat moet ik aantrekken voor een bruiloft in Madrid in mei?’ De assistent zou dan moeten begrijpen dat het om een formeel evenement gaat en komt ook met voorstellen op basis van de weersverwachting in die periode in de Spaanse hoofdstad. Daar rollen dan productaanbevelingen uit.

Zalando komt binnenkort met een bètaversie van de assistent, die is beschikbaar in het Engels en Duits voor een select groepje klanten. De assistent is vooralsnog alleen in Duitsland, Oostenrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. Het is niet bekend of en wanneer Zalando van plan is om dit naar meer markten zoals Nederland uit te rollen.