Twinkle | Digital Commerce

Amazon laat verkopers sneller in heel Europa aansluiten

2023-04-19
1000561
  • [nieuws]
  • 0:57

Amazon heeft een programma gelanceerd waarmee verkopers met een paar drukken op de knop in alle negen Amazon-stores in Europa kunnen verkopen. Verkopers kunnen zo binnen drie werkdagen heel Europa bedienen, is de belofte.

Volgens Amazon is de European Expansion Accelerator, zoals het programma heet, een langgekoesterde wens van veel aangesloten partners om eenvoudig snel in verschillende landen te kunnen verkopen. Op verkopersportaal Seller Central krijgen ze te zien in welke markten ze nog niet actief zijn.

Volgens Amazon wordt het met de European Expansion Accelerator eenvoudiger om te internationaliseren en scheelt het verkopers veel tijd. Daarnaast krijgt men aanbevelingen die zijn afgestemd op het desbetreffende land, bijvoorbeeld op gebied van verzending.

‘Amazon heeft de toegang tot internationale afzetmarkten vereenvoudigd voor het mkb. In het verleden was dit alleen voorbehouden aan grote bedrijven met diepe zakken’, stelt Markus Schöberl, directeur Seller Services bij Amazon in Duitsland. ‘Met de European Expansion Accelerator wordt de implementatie nu een stuk eenvoudiger.’

Foto: Amazon