Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Solza

2023-04-24
1000562
  • [interview]
  • 1:28

Bij Solza.nl vind je een assortiment laminaatvloeren, plak-pvc- en click-pvc-vloeren en houten vloeren. Ook aanverwanten als plinten, profielen, ondervloeren en droogloopmatten zijn er te koop.

Jorik van der Heide is directeur/eigenaar van de nieuwe shop. Hij ziet de vloerenbranche van origine als vrij conservatief en wat stoffig, met veel B-kwaliteit en vaak fikse kortingen. ‘Aantrekkelijk qua prijs, maar op de lange termijn is goedkoop vaak duurkoop’, is zijn ervaring. ‘Onze vloeren moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van maatvoering, kwaliteit en levensduur.’ Hij verkoopt alleen A-merken. In Alphen aan den Rijn is een Solza-showroom waar alle vloeren live te ervaren zijn.

Innovatief noemt Van der Heide de mogelijkheden die het keuzeproces vergemakkelijken. Zo biedt hij een vloerenscan: mensen beantwoorden enkele vragen en krijgen binnen 24 uur een selectie te zien van vloeren die aan hun eisen en wensen voldoen. ‘Ook helpt het om het complete plaatje te laten zien. Als je op een productpagina van een vloer komt, moet je bijpassende producten als plinten makkelijk kunnen vinden. Dat scheelt veel vragen in het bestelproces’, zegt de eigenaar, ‘een vrij basic onderdeel van e-commerce dat veel webshops nog niet onder controle hebben.’

Van der Heide heeft met zijn leveranciers afspraken over logistiek en distributie. Voorraden in de webshop synchroniseren met de magazijnen van de leveranciers en orders worden direct daarvandaan geleverd bij de eindklant. ‘Daardoor hebben klanten snel hun bestelling, is er minder kans op schade en belasten we het milieu zo min mogelijk.’ De bestellingen worden aan de deur gebracht op een pallet.

De grootste uitdaging is volgens Van der Heide het aanpassen van de gebruikte systemen aan alle verkoopkanalen: ‘Denk aan orderkoppelingen, voorraadkoppelingen, alles on- en offline meetbaar maken et cetera.’ In de toekomst wil de webshopeigenaar meerdere fysieke showrooms en uitbreiden naar het buitenland.