Twinkle | Digital Commerce

Kopje koffie

2023-04-26
1120630
  • [visie]
  • 1:12

Wij sturen vanuit belangenbehartiging in Den Haag sterk aan op veilig en verantwoord winkelen. Voor beide speerpunten drinken we veel kopjes koffie met beleidsmakers en politieke stakeholders.

De afgelopen periode hebben wij onder andere gesproken met Tweede Kamerleden Erik Haverkort (VVD) en Eva van Esch (PvdD) over de kansen en uitdagingen om te komen tot een circulaire economie, waarover de Kamer op 20 april debatteert. We spraken met de ACM over duurzame claims en aankomende duurzaamheidsregelgeving.

Over goede inpassing van grote distributiecentra in de ruimtelijke inrichting spraken we met het Ministerie van EZK DG ruimte. Met hetzelfde ministerie hadden we het over de plannen van de ChristenUnie rondom de bezorgmarkt. De Minister moet eind maart reageren naar de Tweede Kamer. Ook zijn we nauw betrokken geweest bij de communicatielijn Digital Markets Act met EZK. Zo komen we tot heldere overheidscommunicatie zodat bedrijven zich goed voorbereiden op de nieuwe regelgeving met als doel betere concurrentieverhoudingen in de markt.

De inzichten uit de bovengenoemde gesprekken die wij hebben gevoerd, wil ik graag nog veel uitgebreider met je delen. Daarvoor bestaat al een tijdje de PA & Legal nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over onze standpunten, ontwikkelingen in de politiek, wetgeving en delen we welke gesprekken er op de planning staan. Zo volgt er een tweede editie van de e-commercepoort op 11 mei, en vindt er in juni een Q&A plaats met de ACM over duurzame claims.

Wil je hier niets over missen? Meld je dan aan voor de PA & Legal nieuwsbrief via www.thuiswinkel.org/webshops/public-affairs-legal-update/

Martijn Hos
Public- & Legal Affairs Thuiswinkel.org